Novi burger je u gradu – Domin Osijek

Prošloga ljeta pisala sam o temi dobrih, kvalitetnih odrezaka i dobrog mesnog jelovnika u Osijeku pa sam tako i recenzirala tada novootvoreni Steak & Wine house Domin. Tada sam probala T-bone odrezak prema preporuci mladog i ambicioznog chefa Josipa te ostala prilično zadovoljna. Recenziju i dojmove pročitajte ovdjeSteak & wine bar Domin Osijek – recenzija. Tema kvalitetnoga i dobro pripremljenog mesa ono je na što Josip stavlja naglasak i time se želi istaknuti kao ugostiteljski objekt s iznimnom kvalitetom mesa.

NOVI BURGERI – IZNIMNA KVALITETA MESA kao glavna razlika

Sada su u Domin na red došli još neki mesni noviteti pa sam morala saznati o čemu se radi. Burgeri su u zadnjih nekoliko godina i na Hrvatskoj gastro sceni dobili novu dimenziju te definitivno hamburger više nije “samo hamburger”. Posvećuje se mnogo pažnje svim segmentima ovoga fast food jela, od pripreme domaćega peciva (brioš), posebnih umaka, priloga i naravno najviše pažnje pridodaje se kvalitetnom mljevenom mesu koje bi za pravi burger trebala prema nekom pravilu biti kvalitetna, sočna mljevena govedina. U hamburger se sada stavljaju kvalitetne namirnice poput aromatičnih i topivih sireva, kvalitetno i svježe meso te se svakom detalju pridodaje pažnja.

U Osijeku se za sada na par mjesta može pojesti zaista solidan i ukusan hamburger, probala sam onaj u popularnoj pivnici Merlon, zatim u American bar Dollar, Strossmayer…

RECENZIJA DOMIN BURGERA

U Dominu su sada na svoj mesni jelovnik odlučili uvesti i Domin Burger koji bi se trebao isticati iznimnom kvalitetom goveđeg, hrvatskog domaćeg mesa koje Josip nabavlja, sam melje i priprema na dnevnoj bazi. Dakle meso ne stoji niti dana tako da ćete svaki dan dobiti najvišu kvalitetu. Pecivo također rade svježe svaki dan prema njihovoj recepturi.

Za izradu ovih burgera Josip mi je rekao da koristi PRIME BEEF KOMADE; točnije rozbif s biftekom (prime kvaliteta) – kombinacija ramsteka, rib eye steaka  i bifteka. Dakle meso koje koristi za svoje odreske melje i pravi burgere.

Meso se peče medium rare, nikada i nikako do kraja, kako bi ostalo sočno. Naravno, po želji gosta može se peći i jače no to nikako nije preporuka niti je ideja chefa Josipa služiti takve burgere.

Osim GOVEĐEG mesa, Burger Domin sastoji se od:

1. DOMAĆE PECIVO

2. SIR DVIJE VRSTE: kvalitetna MOZZARELLA I GOUDA

3. ZELENA SALATA, RAJČICA

4. DOMAĆI UMAK NA BAZI MAJONEZE

5. KARAMELIZIRANI LUK

Uz burger služe i domaće hrskave krumpiriće, koji su zaista jedni od najboljih koje sam jela igdje i bijeli umak na bazi majoneze, rekla bih sličan tartaru.

Burger je jako lijepo složen, dosta visok. Da je viši ne bi bilo dobro niti praktično za jesti. Što se tiče okusa, meso je bilo zaista iznimno ukusno. Razina pečenja; gotovo idealna, nedostajalo mu je još pola minute na grilu. Unutra je bilo zaista jako roza. Okus mesa, izvrstan, izvoran. Sir također super ukusan. Svidjelo mi se i što je povrće iznimno precizno i tanko rezano.

Sve u svemu, zadovoljavajuće iskustvo. Krumpirići su podigli dojam za još razinu više.

Ovako je to izgledalo u presjeku.

Presjek burger
Presjek Burger_recenzija

Kao što vidite vrlo primamljivo. Ono što mogu potvrditi je kvaliteta mesa, svježina proizvoda i dosta dobar okus svega skupa. Krumpire obavezno probati. Mislim da burgeri u Dominu imaju dobar potencijal a u priči mi je Josip najavio i još nekoliko vrsta od kojih bi jedna trebala sadržavati pohani sir a drugi bi trebao biti s piletinom (ovome s piletinom se posebno veselim).

Recenzija_AndreaKrivak_burger
FullSizeRender 4

Članak nije sponzoriran, tek moja gastro znatiželja i test ponude u gradu. 🙂

(Pregledano 440 puta, 1 pregleda danas)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)