Pepe pizza place – talijanske delicije u centru Osijeka

Centar Osijeka dobio je novu trendi gastro lokaciju koja nudi talijanske delicije a koje predvodi, dakako, kraljica pizza i to pizza Napoletana.

Pepe pizza place je dio Hotela Osijek te u vrlo ugodnom, modernom ambijentu nude pizzu Napoletanu i to 13 vrsta, nekoliko antipasti (predjela), obrok salatice, sendviče – panini, lasagne ali i burgere. Tu su i 4 klasična talijasnka deserta; tiramisu, panna cotta te budino al cioccolato (da pojednostavimo vrsta čokoladnog pudinga) i affogato (da opet pojednostavimo sladoled sa espressom).

Što se tiče same lokacije i interijera sve je na prvi pogled, a i na drugi iznimno dobro odrađeno. Urbano, moderno a opet odmjereno i jako dobro stilizirano. Bili smo sredinom tjedna, nekih 20 ak dana od otvorenja u popodnevnim satima i zbilja se tražio stol više.

Osoblje ugodno i relativno brzo, obzirom na gužvu, nije ni moglo brže. O pizzi napoletani kao o stilu pizze sam već opširno tipkala kada se otvorio Ventidue, prva osječka pizzerija sa napoletana pizzom pa ako vas zanima škicnite: Ventidue. Ovdje ne bih puno išla u tehničke stvari pa mogu preći na naš odabir i doživljaj okusa i tekstura kao i omjera uloženog i dobivenog.

Na izbor je 13 pizza što je svakako dovoljno, na većini podlogu čini salsa od rajčice a tu je i jedna bijela pizza, pizza s tartufima, pizza s pistaciama i mortadelom, jedna povrtna pizza bez mesa s raznim povrćem i pizza sa 4 vrste sira. Dobar je izbor i za ljubitelje mesnih proizvoda na pizzi.

ŠTO SE TIČE PEĆI….U PEPEU su se odlučili (koliko sam prepoznala) za

Moretti Forni Neapolis 510°C – „napolitanska pizza na struju“ – kažu da je to najbolja pizza peć na struju sa temperaturom preko 500° C

Dizajnirana da postigne temperaturu iznad 500°C i omogući pripremu autentične napolitanske pizze.

Neapolis 510°C peć za napolitansku pizzu je opremljena softverom koji upravlja maksimalnom instaliranom snagom od 14.7 kW.

Maksimalnu temperaturu postiže za 1h i 45min.

Naručili smo DIAVOLA pizzu i pizzu MAMMA MIA.

DIAVOLA sadrži salsu od rajčice, mozzarellu fior di latte, pikantnu salamu, feferonu, masline, svježi bosiljak i maslinovo ulje.

MAMMA MIA sadrži salsu od rajčice, mozzarellu fior di latte, slaninu, kulen, kobasicu, feferon, ljubičasti luk, gljive i origano.

TIJESTO – apsolutno korektno, na tragu napoletanskog, sredina nije previše vlažna što je pohvalno, iako je sve skupa ostalo sočno. Iznenadilo me da čak i na MAMA MIA pizzi sredina ostaje onakva kavka bi trebala biti obzirom da je ova pizza puna dodataka i najsličnija Slavonskoj. Nadjevi su fini, kvalitetni jer i sami naglašavaju da su namirnice izvorne iz Italije. Posebno su me oduševile crne masline na diavoli koje su apsolutno savršene, da je bilo i više maslina i to bih pojela. Pizza se dobto drži, solidno se savija, tigrasti uzorak je prisutan, no ne savršen. Ako bih uspoređivala s Ventidue, koji je prva osječka pizzeria s napolitanom rekla bih da je ona iz Ventidue puno instagramičnija, te ima postojaniji rub.

Probali smo i macchiato koji je bio jedan od boljih u gradu, ako ne i najbolji.

Na upit sam od jako ljubaznog i dragog konobara dobila odgovor da se radi o brendu Hug and Punch Coffee pa ako ste ljubitelj kave obavezno ih googlajte. Tajna je naravno i u onome koji priprema kavu ali i kafe aparatu koji je u Pepeu također iznimne kvalitete ali i dizajna.

Završili smo s jednim tiramisuom, koji nas kao i sve ostalo ovdje nije razočarao. Desert dolazi u čašici, vrlo je prozračan sa nešto naglašenijim okusom alkohola.

Evidentirala sam vam i rub kao i dno, a na stolu će vas dočekati i škare kojima je zbilja lakše rezati ovaj tip tijesta. Cijene pizze su u rasponu od 56kn (Margherita) do 79kn. Lasagne i burgeri su 75kn. Pepeu bih za prvi puta dala prolaz, svakako se planiram vratiti jer imaju zanimljiv jelovnik a što se tiče samog ugođaja mjesto definitivno ima cool vibe, konobari su izvrsni i super raspoloženi. Ako ništa vraćam se po prefini macchiato i one crne masline.

Jelovnik provjerite na : PEPE

(Pregledano 290 puta, 1 pregleda danas)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)