SportHouse Osijek – pizza & steak u posebnom ambijentu

Moja potraga za dobrim odreskom u Osijeku se nastavlja. Osim odreska ako mene pitate, jedan od klasika koje svi vole i za koji svi žele da su vrhunski pripremljeni je također pizza.

SportHouse Osijek sam otišla jednom, ali još prije dosta vremena, kada su se tek otvorili. Sjećam se da sam jela pizzu, no više se nisam sjećala točno svojih dojmova.

Čula sam da odnedavno peku i steakove i da su prilično dobri a ako još nude i pizzu….Odmah sam znala da je SportHouse moja definitivna destinacija. Zato, ovaj puta recenzija o SportHouse-u.

Osobito me zanimalo ovo mjesto jer služe samo pizze (od kojih imaju veliki izbor) i odreske. Prema mojoj logici  i iskustvu, što se manji jelovnik radi to je bolja kvaliteta jer je fokus onda samo na tim jelima. E pa sad, ako SportHouse radi “samo” pizze i odreske očekivala sam visoku kvalitetu i nešto stvarno ukusno.

PITANJE CIJENE

Dočekao me vlasnik pa je osim mojih mnogih pitanja prvo bilo ono vezano za cijenu. Odmah smo krenuli s onim “najgorim” pitanjem, da kasnije možemo opušteno 🙂

Čula sam dosta komentara da je pizza u SportHouse nešto skuplja nego dalje u Osijeku i ljudi su mi komentirali da smatraju tu cijenu previsokom. Osobno, meni u fokusu nije nikada prvenstveno cijena, no na kraju obroka uvijek usporedim omjer “dobiveno – uloženo” baš kao i svatko kada jede vani, zar ne?

SportHouse pizza

KVALITETA PRIJE SVEGA

PIZZA

Dobila sam vrlo jasan odgovor koji sam i očekivala. Pizze u SportHouseu rade se s iznimno kvalitetnim namirnicama a neke od njih vlasnik nabavlja čak i iz Italije (umak od rajčice). Kaže da ne pristaju na ništa manje od samo vrhunskih namirnica te da se u tome razlikuju od svih pizzerija. Njihove namirnice ne čuvaju se za idući dan kako bi bile iskorištene. Svaki dan pripremaju se nove i svježe gljive, sir… Ukoliko je ostalo nečega od prethodnoga dana to se nikada ne koristi idući dan. Ponekada se tijekom dana bace namirnice za koje je očigledno da su izgubile svježinu, pa barem i samo na oko.

KRUŠNA PEĆ

Njihove pizze peku se u krušnoj peći koja se loži samo i isključivo s drvetom graba i bukve. Proveli su me kroz cijelu kuhinju i sve sam mogla vidjeti iz prve ruke. A razina čistoće je zaista iznimna, obzirom da sam vidjela mnoge restoranske kuhinje iz prve ruke.

Izbor je zaista veliki a mi smo testirali jednu pizzu 1/2 capricciosa i 1/2 BBQ pizza (barbecue baza, sir mozzarella/gouda, luk, marinirana piletina, mladi luk, dressing barbecue, maslina, origano) po kojoj je SportHouse dosta poznat i često je naručivana.

Kompletan jelovnik potražite ovdje: –> JELOVNIK – PIZZE

Snapseed 3 copy

I naravno, u startu prvo i najbitnije razmotrili smo tijesto a kasnije nakon nekoliko sati zaključili i da smo zadovoljni s njime jer nismo imali osjećaj težine. Dok je pizza bila svježa, na moje iznenađenje više nam se svidjela obična, capriciosa, posebice zbog umaka od rajčice koji je izbalansiran do savršenstva. Kiselina, slatkoća, gustoća u savršenom omjeru. Kada su tijesto i umak od rajčice kako treba sve ostalo su nijanse 🙂

STEAK:

Što se tiče odreska, logika i pristup ovdje su im vrlo jednostavni. Ne koriste metodu odležavanja mesa nego čisto, kvalitetno i svježe meso peku na roštilju od kamene lave. Služe samo beefsteak jer kako kažu u Osijeku nešto drugo nemaš kome niti ponuditi. I tu se slažem. Kultura i navika jedenja odrezaka od govedine još uvijek nije toliko popularna u našem gradu a za taj “sport” potrebno je i nešto znanja te ljubav prema konzumaciji ovakve vrste mesa.

SportHouse_odrezak

Što se tiče moga dojma o odresku, mogu reći da sam ostala dosta zadovoljna, i aromom i teksturom (nimalo žilavo). Jedino se potkrala pogreška majstoru na roštilju pa je moj medium rare odrezak ipak na stol stigao rare. Nedostajalo je još kratko da bi bio savršeno ispečen, no nisam zamjerila jer meni slabije pečeno ne smeta. Ipak, vjerujem da bi mnogi koji ne vole tu razinu pečenja morali vratiti odrezak. Osobno, dodala bih još soli na odrezak prije pečenja (postoje i teorije da se ne treba soliti prije pečenja) jer je komad fine debljine, no poslužili su mi dodatno krupnu sol i papar tako da je bilo ok. Moja preporuka je korištenje termometra koji olakšava posao pa bi neki medium rare odrezak trebao postići temperaturu od 55ºC i tako smo sigurni kako je odrezak pečen.

INTERIJER

Prostor koji spaja i sportsku dvoranu i restoran zaista je jedinstven, ne samo u Osijeku nego i šire. Prostor je ogroman i zaista “diše” tako da ćete u miru uživati u obroku. U centru se mogu pronaći razni poligoni koje gosti mogu koristiti za poboljšanje kondicije i koordinacije. Osjeća se obiteljska atmosfera (mnogo obitelji s djecom je bilo na ručku/ranoj večeri) i iz entuzijazma vlasnika vidi se da imaju još mnogo kreativnih ideja i planova. Nešto mi je i otkrio, a ja jedva čekam isprobati nove delicije i koncepte koje spremaju.  Sve će ići u jednom američkom stilu, od vafla sa sladoledom do posebnih hot dogova.

Mislim da je ovo mjesto odlično za sve ljubitelje sporta koji mogu uživati i u gledanju utakmica na ogromnim ekranima uz dobru klopu.

Zaključno, definitivno drugačije mjesto u Osijeku, s kvalitetnom hranom gdje se pazi na svaki detalj, a osjećam da imaju još mnogo dobrih ideja i nadam se da će ih što prije uvesti u ponudu.

SportHouse_recenzija
(Pregledano 56 puta, 1 pregleda danas)

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.